29 de desembre 2007

Avellanes garrapinyades

Ingredients:
avellanes
sucre
aigua (molt poca!!)

Preneu les avellanes, i les torreu una mica a la paella. Hi afegiu el sucre (la meitat de volum que d'avellanes, però va una mica al gust...), i una mica d'aigua (mitja tassa de cafè). Remeneu amb una cullera de fusta, que el sucre es vagi desfent i es vagi enganxant a les avellanes, i retireu-ho abans que marxi tota l'aigua. Poseu les avellanes en un plat, separades perquè no s'enganxin unes amb les altres, i ho deixeu refredar. Boníssimes i molt molt molt fàcil. Menys d'un quart d'hora de feina. Les de la foto són les meves!!! Bona pinta eh...?

Evidentment, podeu garrapinyar qualsevol fruit sec que us caigui als dits.

09 de desembre 2007

Magdalenes dolces i salades

Per fi he redactat les receptes de les magdalenes de plàtan i de formatge. Són molt senzilles de fer (el procés, des que obriu la nevera per a buscar els ingredients fins que obriu el forn per a treure'n un bon grapat de magdalenes delicioses acabades de fer, pràcticament no arriba a una hora!), així que espero que us animeu a provar-ho!

MAGDALENES DE PLÀTAN
  • 50 g de mantega

  • 50 g de sucre
  • 2 ous
  • 200 ml de iogurt
  • 200 g de farina
  • mig sobre de llevat
  • 2 plàtans ben madurs
  • motllos de paper per a magdalenes

Preescalfeu el forn a 200ºC. Aixafeu els plàtans amb una forquilla fins que quedi una pasta (procureu que no hi quedin grumolls) i reserveu-ho.

Bateu la mantega amb el sucre fins que quedi una mescla ben homogènia (avís per a navegants: si poseu la mantega al microones uns 30 – 40 segons a potència màxima -en un recipient adequat ^_^!-, la feina serà menys feixuga). Afegiu els ous d'un en un i, quan tingueu una massa ben homogènia, afegiu-hi el iogurt.

Incorporeu gradualment la farina (amb el llevat) a la mescla. I finalment, aboqueu-hi els plàtans aixafats.

Repartiu la mescla en els motllos de paper per magdalenes (prenent motllos de mida estàndard, us sortiran entre 12 i 14 magdalenes), i enforneu-les durant uns 18 – 20 minuts. Enretireu-les del forn, deixeu-les refredar i ... bon profit!!!


MAGDALENES SALADES DE FORMATGE

La recepta bàsica de les magdalenes de plàtan també es pot utilitzar per a fer magdalenes salades. Només cal deixar de banda el sucre i els plàtans. En el seu lloc, batre la mantega amb 100 g de formatge parmesà acabat de ratllar (no ho féssiu pas amb formatge parmesà d'aquell que venen ja ratllat als supermercats!) y assaoneu la mescla amb pebre (acabat de moldre) en abundància. Sobretot no hi afegiu sal, ja que el formatge ja és suficientment salat. Un cop fet això, podeu seguir amb la recepta bàsica explicada anteriorment. Aquestes magdalenes les heu d'enfornar de la mateixa manera que les dolces.


Jo no sabria pas dir-vos quina d'aquestes dues receptes és més bona ... proveu-les vosaltres i ja m'ho direu!!!