Amb ganes de preparar un dinar de dissabte que no fos la típica amanida o el típic plat de pasta amb verdures, vaig agafar el meu llibre de receptes gregues i vaig anar girant full rere full fins a trobar un plat que em vingués de gust i que no fos massa difícil ni llarg de preparar: les mandonguilles de carbassó.
Ingredients (4 persones):
500g de carbassó
1 ceba
1 o 2 dents d'all
1 ou
100 g de formatge feta
Pa ratllat
Farina
Anet i caiena
Oli d'oliva, sal i pebre
Preparació:
Ben senzilla. Es ratllen la ceba, els alls i el carbassó i es posen en un bol. Es talla el formatge a daus ben petits i s'afegeix en el bol juntament amb l'ou, la caiena, l'anet i 2 o tres cullerades de pa ratllat. Es barreja tot, es salpebre i es va afegint farina (i/o més pa ratllat) fins a aconseguir una massa més o menys consistent que es pugui treballar i donar una mínima forma. Es preparen les boles de les mandonguilles amb aquesta massa (amb l'ajuda de dues culleres és més fàcil) i es fregeixen en oli fins que quedin ben doradetes.
En la recepta original enlloc de caiena hi posen una guindilla i dels 100g de formatge, 50 son de feta i 50 de kefalotiri. Potser es podria fer substituint el kefalotiri per parmesà, però posant només feta ja queda prou bo. I per acompanyar, el llibre recomana tzatzíki però com que no teniem iogurt grec vam decidir fer una amanida verda amb enciam, canònges, pebrot verd, pastanaga i poma, i va resultat un acompanyament ben fresc i lleuger i jo crec que molt adequat.
Vet aquí el resultat:
Ingredients (4 persones):
500g de carbassó
1 ceba
1 o 2 dents d'all
1 ou
100 g de formatge feta
Pa ratllat
Farina
Anet i caiena
Oli d'oliva, sal i pebre
Preparació:
Ben senzilla. Es ratllen la ceba, els alls i el carbassó i es posen en un bol. Es talla el formatge a daus ben petits i s'afegeix en el bol juntament amb l'ou, la caiena, l'anet i 2 o tres cullerades de pa ratllat. Es barreja tot, es salpebre i es va afegint farina (i/o més pa ratllat) fins a aconseguir una massa més o menys consistent que es pugui treballar i donar una mínima forma. Es preparen les boles de les mandonguilles amb aquesta massa (amb l'ajuda de dues culleres és més fàcil) i es fregeixen en oli fins que quedin ben doradetes.
En la recepta original enlloc de caiena hi posen una guindilla i dels 100g de formatge, 50 son de feta i 50 de kefalotiri. Potser es podria fer substituint el kefalotiri per parmesà, però posant només feta ja queda prou bo. I per acompanyar, el llibre recomana tzatzíki però com que no teniem iogurt grec vam decidir fer una amanida verda amb enciam, canònges, pebrot verd, pastanaga i poma, i va resultat un acompanyament ben fresc i lleuger i jo crec que molt adequat.
Vet aquí el resultat:
1 comentari:
El que també va ser molt adient va ser la tria del plat per servir-ho. Quin goig de colors!
Publica un comentari a l'entrada