20 de febrer 2010

Creps salades.

Ja fa temps que de tant en tant cuinem creps salades, generalment per sopar, i avui m'he animat a fer-me-les per dinar. Ha sigut el primer cop que les he fet sense ajuda de ningú i no les tenia totes sobre com em quedarien, però finalment el resultat ha estat prou satisfactori. Com les he fet? Doncs d'una manera ben senzilla, ràpida i a més a més amb ben poquets ingredients. Ah, no he fet la típica crep amb farina normal sinó que he fet el que anomenen galette sarrasine, que és com la crep normal però feta amb farina sarraïna.


Ingredients (per 4 creps):

100 g de farina sarraïna
2 ous
150 ml d'aigua
150 ml de llet
una culleradeta de sal
dues culleradetes d'oli


Elaboració:

Posem la farina en un bol i fem un foradet al mig fent un volcà. Tirem en ell la meitat de l'aigua i de la llet i anem barrejant dolçament. A continuació afegim els dous ous batuts i seguim remenant sense parar. Finalment afegim la resta dels líquids, la sal i l'oli, remenem més i deixem reposar una mitja horeta. Ha de quedar una masa amb una consistència a mig camí entre un líquid i una cosa densa. El procés de remenar és força important i heu de procurar que no us quedin grumolls de farina (a mi m'ha passat, tot i que després no s'han notat).
Un cop tenima la massa reposada escalfem una nou de mantega en una paella mitjana i quan estigui a punt afegim amb un cullerot la masa per fer una crep. Deixem que es faci per un costat i li donem la volta amb cura. Mentre deixem que es faci la part de sota podem afegir a la part de dalt els ingredients amb els que volem omplir la crep, i ja només queda embolicar-la (com bonament pogueu) i emplatar-la. I repetir tantes vegades com creps volgueu. Vet aquí el resultat:
Perdoneu la qualitat de la foto però m'estava morint de gana i he fet una foto ràpida amb el mòbil. Aquí veieu les dues creps que m'han quedat bé de forma, les altres dues se m'han trencat en el procés donar-lis la volta (apart d'embrutar considerablement la vitroceràmica amb líquid de la masa saltant per tot arreu). El bo de les creps és que les podeu farcir de qualsevol cosa. Fins ara ens haviem acostumat a fer-les amb gírgoles o amb canònges, panses i formatge de cabra. Avui he volgut variar i me les he fet amb un saltejat de verdures, la clàssica de pernil dolç i formatge i una altra amb una barreja de quatre formatges (emmental, reblochon, cabra i blau). Això al vostre gust!

1 comentari:

eva ha dit...

Molt bona pinta!!!!!! Ho provarem, segur.