26 de novembre 2007

Tartiflette

I aquesta recepta me la va enviar l'Eva que fins i tot ens la va posar en context:

Primer us poso en situació: és un plat típic i tradicional de la regió de la Haute Savoie, que és la zona dels alps francesos. La base del plat són patates i un formatge molt especial, típic de l'alta Savoie, cremós i de gust fort, que es diu reblochon.

Ingredients:
patates
bacon
ceba
crema de llet
reblochon (formatge)

Modus operandi:
Es fan les patates, al forn és la meva recomanació, encara que la recepta original em sembla que es fan bullides amb pell (senceres), o bé fregides. A gust de cada u!! Es fregeix en una paella la ceba i el bacon. Es posa en una safata o cassola les patates tallades a rodanxes, o daus, o... i la ceba i el bacon. Es posa a sobre el formatge. El reblochon es menja amb la pell i tot, i hi ha qui en fa talls i els posa sobre les patates i hi ha qui diu que s'ha d'obrir pel mig en dues grans llesques i posar-les sobre les patates amb la pell cap amunt. jo ho faig fent talls estàndard de formatge, de mig centímetre de gruix. Es ruixa tot amb la crema de llet, i es posa al forn: no sé quanta estona, uns 15 min, o menys. Lo just pq el formatge es fongui i la crema de llet impregni les patates.

Salut!!!!