Crema de iogurt amb all i cogombre (Tzatzíki):
Iogurt grec (300g)
1 cogombre
1 dent d'all
Anet (en castellà eneldo)
Suc de mitja llimona
Oli, sal i pebre
Primer de tot es pela el cogombre i es ratlla deixant-lo escòrrer durant uns 10 minuts per tal de treure'n el màxim d'aigua. L'aboquem en un plat i ho barregem amb el iogurt i l'anet al gust. Tritureu la dent d'all (si us agrada fort feu-ne servir més) i l'incorporeu a la crema juntament amb l'oli, el suc de llimona i el pebre. Es barreja tot bé i es deixa en la nevera. Ara m'adono que no vaig posar-hi sal però tampoc la vaig trobar a faltar, així que vosaltres mateixos.
Crema de feta i pebrot vermell (Jtipití):
1 pebrot vermell
Formatge feta (200g)
Pebre de cayena
Oli i sal
Netegeu el pebrot i feu-lo al forn fins que estigui tendre. El deixeu reposar per no cremar-vos els dits i li traieu les llavors i la pell. Ho tritureu ben triturat i hi afegiu el formatge feta ben esmicolat, l'oli, la sal i el pebre de cayena. Un cop ho heu incorporat tot seguiu triturant fins que us quedi ben cremós i ho reserveu també a la nevera.
Com veieu són receptes molt fàcils de fer i que acompanyades de pa de pita calent us faran triomfar a la taula (si a tothom li agraden els ingredients de les receptes, que havent-hi formatge i pebrot no serà evident.... ;-) ). I com sempre que faig un sopar, alguna esdeveniment curiós havia de passar. Aquest cop va ser amb el vi. Pel matí, a l'anar a comprar tots els ingredients vaig comprar una ampolla de vi negre D.O. del Penedès que tenia bastant bona pinta i un preu raonable. Més tard, l'Esteban em va trucar per veure que portava al sopar i vam decidir que comprés una altra ampolla de vi. La casualitat va fer que sense saber-ho acabés comprant exactament la mateixa marca de vi que jo havia triat pel matí. Entre els centenars d'ampolles que tots dos podíem haver triat vam acabar fent la mateixa elecció, que per cert va resultar ben bona.
4 comentaris:
Neeen, quina bona pintaaaa....!!!
Segur que no em deus un altre sopar amb qualsevol excusa...????? :)
Aquí trobes aquest tipus de formatge? Jo no l'he vist mai...
M'encanta el tzatziki... i la crema de pebrot no l'he provat mia, però segur que també m'agradaria, m'encanta el formatge feta! Me l'apunto!
Quina casualitat això del vi ;)
Ara no se a quin formatge et refereixes, si al reblochon o al feta :).
El feta jo el trobo a l'hipercor que és on normalment compro. Allà trobo bastant varietat de productes d'altres països, entre ells iogurt grec de debò i no el succedani de la Danone. Pel que fa al reblochon, jo aquí mai n'he trobat però l'Eva diu que al Corte Inglés n'hi ha.
I sempre es pot improvisar amb algun altre tipus de formatge local. Ara no se m'acut cap però segur que n'hi ha d'adequats :).
Home, em refereixo al reblochon, que de feta se'n trobo a tot arreu! :)
Publica un comentari a l'entrada