27 de novembre 2007

Pinxos de carbassó i tonyina

Aquesta és la recepta senzilla que vaig enviar per seguir la cadena d'e-mails de receptes... Bon profit!

Ingredients (per uns 20-24 pinxos, depèn del tamany del carbassó):
-un carbassó
-farina blanca
-un o dos ous crus
-dos ous durs
-tres llaunes de tonyina
-maionesa
-pa
-sal
-oli
-escuradents plans (no sé si es poden considerar un ingredient... però fan falta!)

Preparació:
1. Netegem una mica el carbassó (amb aigua) i, sense pelar-lo, el tallem a rodanxes d’uns dos o tres mil·límetres. Els salem una mica (poquet, si queden salats no valen res!). Batem un o dos ous. Passem les rodanxes de carbassó primer per la farina blanca, després per l’ou i els fregim a la paella amb oli abundant. Quan estan torradets, els deixem que perdin l’oli sobre un paper de cuina.

2. En un bol a part preparem el “farcit”: ratllem els dos ous durs i els barregem amb la tonyina (sense l’oli!) i la maionesa, al gust del cuiner (les proporcions poden variar). Amb una forquilla ho podem anar treballant fins que quedi la textura que ens agrada.

3. Muntem els pinxos: a baix una llesca de pa primeta, després una rodanxa de carbassó fregit, el farcit (sigueu generosos, una bona muntanya!), i ho tapem amb una altra rodanxa de carbassó. Posem un escuradents pla per ajudar a que no es desmonti…

1 comentari:

Anna ha dit...

Uou!!!

Que bo!!! Quin bloc tan interessant!!
Visca!!
Ara només ens falta quedar per catar tots aquests plats tan bons que pengeu aquí!!

Quan quedem??:P:P